Jesteś tutaj
Home > Aktualności > Konkurs Kulinarny

Konkurs Kulinarny

Organizator: Hufiec ZHP Jabłonowo Pom.
Data: 21.03.2015
Godzina: 10.00, planowane zakończenie ok. godz. 13.00
Miejsce: stołówka w Gimnazjum
Tematyka: JAJKO
Zespoły: 4-osobowe (ilość zespołów nieograniczona)

Cele i misje: zachęcenie do częstszego samodzielnego przygotowywania posiłków
szerzenie wiedzy o jajku
przygotowanie pisanek, które będą później zdobiły naszą harcówkę
Nagrody: przejściowa ZŁOTA PATELNIA, zdobycie sprawności kuchcika (dla zuchów i harcerzy) lub kucharza (dla starszych harcerzy) oraz NIESPODZIANKA

Wpisowe: symboliczne 2 zł

Zasady: zmagania będą realizowane w dwóch kategoriach: zuchy i harcerze. Zadaniem każdego zespołu zuchów będzie ozdobienie pisanek oraz stworzenie kartki świątecznej, z kolei zespołu harcerzy- przygotowanie potrawy zawierającej jajko, pomysł dowolny. W międzyczasie będzie przeprowadzony quiz oraz inne dodatkowe konkurencje, które będą liczyły się do ogólnej punktacji. Oceniane będą walory smakowe, kreatywność oraz sposób podania. Zespoły ubrane w fartuszki dostaną dodatkowy punkcik. 🙂 Skład jury zostanie przedstawiony dopiero w dniu konkursu. Organizatorzy nie zapewniają możliwości gotowania etc. Każdy zespół we własnym zakresie przynosi produkty oraz potrzebne przybory.

Top